Informatie

Vraag Antwoord
Algemene informatie
Wie is TnT? TnT bestaat uit drie broers en één zoon / neef die interesse hebben in treinen en vrachtauto's.
Waarom TnT? Omdat wij in de loop van jaren erg veel beeldmateriaal verzameld hebben wat mogelijk interessant is voor anderen, wilden wij dit delen met de rest van de wereld.
Wat doet TnT? TnT wil zoveel mogelijk doorzoekbare beelden met achtergrondinformatie tonen.
Waarom alleen Nederlands en Engels? Een kwestie van beschikbare tijd, -kennis en -kunde.
Waarom zoveel ontwikkel informatie? TnT is tevens een platform voor de beheerder om het maken van een website onder de knie te krijgen. Mochten er technieken getoond worden die voor iemand interessant zijn, dan kan hij of zij zien wanneer deze gemaakt zijn. Een mailtje naar development@trainsandtrucks.nl is genoeg om de code te krijgen.
Waarom krijg ik een Engelse site? Tnt bevat een automatische taal-detectie die bekijkt of de browser ingsteld is op Nederlands, anders krijgt de gebruiker standaard de Engelse variant voorgeschoteld. Dit kan eenvoudig aangepast worden via de vlaggetjes bovenin.
Fouten
Er gaat iets mis op de site, wat te doen? Meld dit via development@trainsandtrucks.nl en wij zullen proberen dit zsm te herstellen.
Beelden
Kan ik reageren op beelden? Dit is mogelijk door onder een beeld (vergroting) de velden in te vullen en op 'reageren' te klikken. Uw reactie is dan direct zichtbaar.
Wie bezit de rechten van de beelden op TnT? De eigenaar van de rechten wordt bij de beelden vermeld.
Zijn de beelden te koop? Voor zover TnT de rechten van de beelden bezit: Ja. Dit kan zowel exclusief (beelden worden hierna van TnT verwijderd), als redactioneel (beelden blijven op TnT beschikbaar). Mail voor meer informatie naar sales@trainsandtrucks.nl.
Wanneer komt er een update? Dit hangt helemaal af van de beschikbare tijd van de webmaster.
Kan ik zelf beelden toevoegen aan TnT? Dit is niet de intentie van TnT en zal alleen in overleg mogelijk zijn (mail hiervoor naar info@trainsandtrucks.nl).
Financiering
Waarom staan er advertenties op TnT? Het hosten van TnT kost geld, met de opbrengsten van deze advertenties wordt geprobeerd deze kosten te dekken. Tevens zijn er kosten gemaakt om de beelden te tonen (fotocamera/videocamera/scanner / capture kaart etc.etc.) welke (als er nog wat overblijft na de hostingkosten) 'afgelost' worden door deze inkomsten.
Gebruikt TnT cookies? Op dit moment worden er alleen cookies gebruikt voor het advertentieblok van google en analyse van het websiteverkeer. Je kunt hier meer informatie vinden hierover. Mochten wij in de toekomst hier gebruik van gaan maken, dan is dit om zaken als: uw taal, filtervoorkeuren, laatst bekeken beeld etc. op te slaan. Echter, dit staat niet hoog op de prio lijst.
Techniek
Is er ook een mobiele site beschikbaar? Op dit moment nog niet. We hebben nog een groot aantal wensen die we eerst willen oppakken, voor dat we hier naar gaan kijken. Zodra er concrete plannen zijn, zullen we dit laten weten.
Het totaal van de filters is hoger dan het totaal aantal beelden. Dit is correct. Er kunnen meerdere filter onderwerpen op één beeld staan. Hierdoor telt dit beeld voor twee (of meer). Het aantal achter een filterwaarde betekent dan ook het aantal beelden waarop dit onderwerp te zien is. Tevens kunnen beelden zowel aan 'trains' als aan 'trucks' gekoppeld zijn (en dus in beide subtelling als één beeld tellen).
Als ik op 'diesel' filter, dan zie ik nog steeds electrische treinen. Dit kan kloppen, een afbeelding kan zowel en diesel- als een electrische trein tonen. Als je dan op 'diesel' filtert, toont TnT alle afbeeldingen waar dieseltreinen op staan. Maar op diezelfde afbeeldingen kunnen ook elektrische treinen staan, waardoor deze ook nog beschikbaar zijn.
Blijven filters bewaard Gedurende de sessie wel. Als u internet afsluit niet. Ook tussen de secties 'trains' en 'trucks' bewaart de site uw filters, zodat een filter op land in beide secties zichtbaar is.
Kan ik een filtersectie groter maken Ja, door op de naam van de filtersectie (bijv. 'Plaats') te klikken kunt u de sectie vergroten / verbergen
TrainInfo
Wat is TrainInfo TrainInfo is een kleine app (web) die bepaalt of een Zweedse trein een goederentrein is of niet.
Is de data actueel De treinnummers veranderen niet regelmatig, maar mocht er een foutje in staan, laat het dan even weten op info@trainsandtrucks.nl.